Al-Atutiyah

Park for a country residence on a farm in Al-Aturiya, Qatar

Landscape reorganization project for a farm in Qatar’s center. Its objectives are streamlining and production conversion and then building a residential area with an adjoining park for the family that owns it.

The design first gave a new definition to the system of routes and accessibility, separating service roads for the farm from those to the park and homes. At the same time a new production use was planned for the agricultural lands.
The open spaces were then organized for recreational use, determining groups, functions, and systems of pedestrian access.
The design was guided by a need for shade (pergolas, awnings, and trees) and cooling (water pools, fountains), and the client’s requests, rendering the design like a contemporary version of a “traditional Arab garden” in a rural setting.

With: 3DSign (rendering)